Nyheter och events

nyhet

Service Safari vid Dragon Gate

Den 13 september samlades SIQ kommunnätverk till ett Service Safari vid Dragon Gate strax söder om Gävle. På agendan stod kundinvolvering i utvecklingsarbete med avslutande pitch inför ett draknäste.

event

Excellence Summit 2020 - call for paper and presenters

Submit a paper or express your interest to be a speaker at the conference. It takes place in Gothenburg on September 10-11 2020. Welcome!

event

Rikskonferensen Bättre Skola 2020

Välkommen till en personlig konferens om skolans viktiga kvalitetsarbete! Nästa konferens arrangeras den 15-16 januari 2020 i Upplands Väsby.

nyhet

Träffa oss på Kvalitetsmässan!

Den 12-14 november 2019 finns vi på plats på Kvalitetsmässan i Göteborg i samarbete med Svenskt Kvalitetsindex. Kom och träffa oss i monter B06:06 eller besök något av våra fem seminarier.

nyhet

Följ med till EFQM Forum

För dig som visat särskilt intresse för EFQM och är nyfiken på den nya versionen av EFQM Excellence Model vill vi på SIQ erbjuda dig att delta i EFQM Forum till särskilt låg SIQ-avgift.

nyhet

Sex regioner satsar på kvalitetsarbetet i SIQs nya regionnätverk

Jönköping, Kronoberg, Stockholm, Uppsala, Värmland och Örebro har under våren anslutit sig till ett nytt regionnätverk.

nyhet

Anders Fundin, ny forskningsledare på SIQ

Sedan den 1 februari är Anders Fundin ny forskningsledare på SIQ. Anders Fundin är professor i kvalitetsutveckling vid Mälardalens högskola, där han bland annat varit verksam som forskningsledare för forskningsinriktningen Innovation och Produktrealisering.

nyhet

Årets vinnare av Quality Innovation Award inger stort hopp om framtiden

Under en glädjefylld gala den 7 februari premierades de svenska vinnare av det internationella innovationspriset Quality Innovation Award.

nyhet

Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2018

Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola lyfter fram förebilder för andra skolor att inspireras och lära av. 2018 års utmärkelse tilldelas Fredrikshovs slotts skola i Stockholm och Nyköping Strand Utbildningscentrum för deras föredömliga systematiska kvalitetsarbete och starka kvalitetskultur.

nyhet

Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2018

Utmärkelsen Svensk Kvalitet är Sveriges mest prestigefyllda kvalitetsutmärkelse och tilldelas organisationer som påvisat synliga resultat av sitt framgångsrika kvalitetsarbete. 2018 tilldelas Utmärkelsen Svensk Kvalitet Internetstiftelsen och MTR Tunnelbanan i Stockholm. Bostads AB Mimer i Västerås får samtidigt ett Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling.

nyhet

Mats Deleryd invald i IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) laddar inför 100-årsjubileet nästa år och förstärker sin kompetens och kunnande med hela tjugo nya ledamöter. Vi på SIQ är mycket stolta över att kvalitetsprofessionen stärks då vår vd Mats Deleryd är en av de nya invalda.

event

Festkväll för alla som är nyfikna på framtiden

Välkommen att fira årets vinnare av Quality Innovation Award och ta del av den senaste forskningen inom nanoteknik.

nyhet

Fyra vinnare i Quality Innovation Award 2018

Årets svenska vinnare av det internationella innovationspriset Quality Innovation Award är Gimic, Landstinget i Värmland, Nocilis Sensor och SolTech Energy. De representerar Sverige i den internationella tävlingen som har ceremoni i Beijing i februari 2019.

nyhet

Välkommen till SIQ Monika Paasonen

I slutet av året kommer vår administratör Margaretha Axelsson att gå i pension och vi har redan nu en ersättare på plats, som vi passade på att ställa några frågor till under första arbetsveckan.

nyhet

Radikal kundinvolvering

Har ni på ett radikalt och nytänkande sätt involverat kunder i samproduktion av nya tjänster och produkter? I så fall söker vi från SIQ komma i kontakt med er.

nyhet

Så kan politiken förankras i forskning – tre råd till Sveriges nästa regering

Utifrån riksdagspartiernas valmanifest kan vi se att ord som forskning och vetenskap minskar, jämfört med manifesten inför valet 2010. Därför vill vi ge tre råd till Sveriges nästa regering om hur den förda politiken bättre kan förankras i fakta och forskningsbaserad kunskap, skriver förträdare för sammanlagt 61 organisationer.

nyhet

SIQ söker ny administratör till vårt team

Är du bra på att driva och utveckla administrationen vid en verksamhet för att stödja dess framgång? Har du dessutom intresse för kvalitets- och hållbarhetsfrågor och drivs av att göra din omvärld bättre, då har vi ett uppdrag för dig!

nyhet

International Conference on Quality Engineering and Management

International Conference on Quality Engineering and Management hölls i år i juli i Barcelona med deltagare från tjugotalet länder. SIQ bidrog på plats som keynote-speaker då Mats Deleryd.

nyhet

Grattis Carin Svensson vid Polisen

Vann fribiljett till Excellence Summit

nyhet

Katarina Enberg tipsade och vann!

Tack för alla tips till Quality Innovation Award!

nyhet

Vinn konferensbiljetter!

Vilka ska vinna Quality Innovation Award i år? Vi söker innovationer som medför ökad kvalitet för kunder, medarbetare, leverantörer eller samhället. Begreppet innovation omfattar en ny process, arbetssätt, affärsmodell, ledningsmodell eller en ny tjänst, produkt eller tekniklösning.

event

Almedalen 2018

Välkommen till våra sex kvalitetsseminarier under Almedalsveckan. Vi ses den 4 juli på Campus Gotland!

event

The Excellence Summit

A new international quality management conference for commercial enterprises, the Excellence Summit, is taking shape. This event, scheduled to be arranged biannually in Gothenburg, will be conducted for the first time September 11–12th 2018. The tentative theme of the first conference is “The future of quality and the quality of future!”

nyhet

”Viktigaste valfrågan är: Hur vet du det?”

Årets svenska valrörelse blir säkerligen som vanligt en dragkamp mellan olika politiska förslag. Men mer än tidigare kan det också bli diskussion om vad som faktiskt är sant och relevant. Det skriver SIQs vd Mats Deleryd i SvD tillsammans med företrädare för 52 andra organisationer.

nyhet

Dags att ställa om det introverta kvalitetsarbetet

Läs Åsa Rönnbäcks senaste blogg: Forskning visar att förbättringsarbetet fokuserat mer på det interna arbetet än på att anpassa sig till kundernas föränderliga behov.

nyhet

Hållbara innovationer premierades på glädjefylld gala

Fem verksamheter från olika delar av Sverige för sina innovationer, samtliga med tydligt fokus på kundnytta och hållbarhet.

nyhet

SIQ stärker sitt ägande i Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI.

nyhet

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelas Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola lyfter fram förebilder för andra skolor att lära av. 2017 års utmärkelse tilldelas LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad för ett föredömligt arbete med sitt systematiska kvalitetsarbete. I år delas även två Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut, ett till Berga förskola i Eskilstuna och ett till Hudikskolan i Hudiksvall.

nyhet

Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling 2017 går till ICA Sverige AB, Distributionsenhet Västerås

2017 års mottagare av ”Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling 2017” är ICA Sverige AB, DE Västerås, vilka hanterar 35% av ICAs totala varuvolym till ICA-butikerna i Sverige. Det är 26:e året i rad som Utmärkelsen Svensk Kvalitet uppmärksammar föredömliga organisationer som långsiktigt och systematiskt arbetat med sin kvalitetsutveckling.

nyhet

Fem innovationer med tydligt fokus på framtidens utmaningar tilldelas Quality Innovation Award 2017

Årets vinnande innovationer kommer från BipOn, Kivra, Trafikkontoret i Göteborg, Eskilstuna Elektronikpartner samt AP&T

nyhet

Think tank kring hållbart samhälle

SIQs vd Mats Deleryd ingår i en "think tank" kring utvecklingen till ett hållbart samhälle.

nyhet

Innovation - vägen till framgång

Förra året var Volvo Cars en av tre verksamheter som fick utmärkelsen Quality Innovation Award för PowerPulse, ett nytt unikt turbosystem.

nyhet

SIQs remissyttrande kring Kvalitet i välfärden

SIQ lämnar idag in ett remissyttrande kring Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i välfärden. Vi menar att kvalitet går att mäta och därmed utveckla och hjälper gärna till i det fortsatta arbetet.

event

Träffa SIQ på Kvalitetsmässan i Göteborg den 14-16 november 2017

SIQ är medarrangör till Kvalitetsmässan i Göteborg den 14-16 november. Vi finns på plats både på scenen i olika sammanhang och i vår monter precis intill Kvalitetstorget. Kom gärna och träffa oss!

nyhet

Nystart i sociala medier

Här finns länkarna så att du enkelt kan följa oss i sociala medier!

nyhet

Vi utvecklar SIQs Modell - så går det med arbetet!

En uppdaterad version av SIQs Modell lanseras under senhösten. Här berättar Åsa Rönnbäck på SIQ hur det går med utvecklingsprojektet!

nyhet

EFQM lanserar Global Excellence Index

Nyhet från vår samarbetspartner EFQM: Ny plattform som uppmärksammar framstående organisationer i flera olika sektorer. Läs mer om dessa förebilder!

nyhet

Nu kan du ansöka om Quality Innovation Award 2017 - senast 2 oktober

Har din organisation utvecklat en innovation som tydligt påvisar ökad kvalitet för tex. kunder, medarbetare, leverantörer eller till och med samhället? Visa upp detta och delta i Quality Innovation Award! Ladda ner all information här och skicks in din anmälan senast den 30 september

event

Besök C2 Management – mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet

Vid fyra tillfällen hösten 2017 ger C2 Managements ledare och medarbetare en beskrivning av sin verksamhet utifrån SIQ modellens olika kriterier. Helhetssynen, tillvägagångssättet samt styrkor och förbättringsområden står på agendan.

event

Almedalen 2017: Framtidens samhällsutmaningar

Onsdagen den 5 juli 2017 pratar vi kvalitetsutveckling i Visby! Vi vill bidra i diskussionerna kring hur vi kan skapa en hållbar framtid, hitta innovativa lösningar som stärker konkurrenskraften, en skola för framtidens arbetsmarknad och innovationer i världsklass.

nyhet

H.M. Konungen delar ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2016 till mottagaren C2 Management

Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2016 tilldelas C2 Management. Det är 25:e året i rad som SIQ delar ut denna utmärkelse till föredömliga organisationer som långsiktigt och systematiskt utvecklat sitt kvalitets- och förbättringsarbete.

nyhet

Att mäta och utveckla kvalitetskulturen

SIQ och forskningsnätverket SQMA (Swedish Quality Management Academy) presenterar nu sitt senaste forskningsprojekt "Att mäta och utveckla kvalitetskulturen". Läs mer här…

nyhet

SIQ 25 år - Följ med oss på kvalitetsresan - Se filmerna om kvalitet och framtid

SIQ har firat sina första 25 år i kvalitetutvecklingens tjänst. Lyssna på våra talare som bidrog med idéer, fakta och mycket humor för en hållbar framtid. Nu riktar vi kursen mot kommande 25 år - mot år 2040.
Följ med oss på resan!

event

17-18 januari 2017 - Rikskonferensen Bättre Skola i Örebro

Välkommen till Örebro 17-18 januari 2017. SIQ arrangerar årligen Rikskonferensen Bättre Skola - för dig som vill lära dig mer om systematiskt kvalitetsarbete i förskola och skola.

nyhet

Testa Tusenmiljarder!

Tusen miljarder. Så mycket kronor läcker Sveriges företag och organisationer varje år. Detta på grund av att produkter, tjänster och processer inte uppfyller krav och förväntningar. Kostnaderna för kvalitetsbrister kan i vissa fall uppgå till mer än 30 procent av en verksamhets hela omsättning.

nyhet

Kvalitetsmodell för upphandling och uppföljning av äldreomsorg

SIQ och Svenskt Näringsliv har samarbetat i utvecklingen av en kvalitetsmodell för upphandling och uppföljning av äldreomsorg. Läs mer om Rapporten och modellen här