Ta del av kvalitetsarbetet på Virginska gymnasiet

Tydliga mål mot excellens

Öppet fönster mot Örebro!

Virginska gymnasiet fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2019 då verksamheten placerades på nivå sex av sju enligt SIQ Managementmodell. Nivå sex är extrem och sällsynt.

Hur har ledning, medarbetare och elever arbetat för att nå en så hög kvalitetsmognad? Har de nytta av den när de, liksom alla andra verksamheter, drabbats av coronapandemin, och eleverna läser på distans? Vilka tips vill de förmedla till alla andra verksamheter som vill bli bättre?

Oavsett vilken bransch du arbetar i, passa på att ta del av skolans lärdomar, erfarenheter och unika kvalitetsnivå!

Inspireras av Virginska gymnasiets presentation om sitt kvalitetsarbete!

Virginska gymnasiet är ett kommunalt gymnasium i Örebro.

Medverkande

- Anna Karin Anfelt
- Anna Bengtsson
- Elin Carlsson
- Jessa Welander-Canfield
- Reme Martinez-Nunez

Se presentationen här (extern länk)

Domarkommitténs motivering till utmärkelsen

De två programmen vid Virginska gymnasiet som fått utmärkelsen levererar mycket hög kvalitet gentemot elever och intressenter och har lyckats med att involvera och engagera sina medarbetare på ett enastående sätt. De har tydliga strategier och arbetssätt för att tillmötesgå elevernas förväntningar att nå yrkesexamen, samt för att samtliga elever ska känna trygghet under sin utbildning.

Detta leder till mycket goda resultat för både elever och medarbetare, men också resultat som är långsiktigt hållbara utifrån flera perspektiv. Genom ett coachande förhållningssätt och nära samarbete med framtida arbetsgivare har skolan skapat ett systematiskt lärande på alla nivåer.

Verksamheten vid Virginska gymnasiet är en stark förebild inom kultur, struktur och systematik och en synnerligen värdig mottagare av Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2019.

Läs rektor Anna Karin Anfelts blogg om coachande ledarskap