Till alla inlägg

Stort engagemang vid start av SIQ Framgångsledarforum

Nyhet
2024-10-09

Den 8 oktober hölls det första mötet för SIQ’s nya satsning Framgångsledarforum, ett branschöverskridande nätverk för den högsta ledningen och för ledare med ett kvalitetsledarskap.

Ledarens och ledarskapets roll har stor betydelse för organisationers möjlighet att nå hållbar framgång. I en tid av snabbrörlighet och i dialog med våra medlemmar har vi sett att det behövs ett kunskaps-och erfarenhetsutbyte i syfte att stärka ledarens roll. I detta forum kommer vi att reflektera utifrån olika dilemman och lära utav andra högt uppsatta ledare inom olika branscher, både privat och offentlig verksamhet. Vi väljer ut ledarna med en tanke att det ska vara en ledare av en verksamhet med komplexa utmaningar, hög kvalitetsmognad, en god ledarfilosofi eller för att personen kan tillföra en viss expertis.

Varmt välkommen att höra av dig om du är nyfiken eller önskar att tipsa om en person som passar in på ovan beskrivning.

Stort tack till alla som bidrog till en engagerad första träff, med både utforskande och utmanande dialoger gällande organisationers utmaningar, samt alla goda exempel som delades under kvällen. Under 2025 kommer flertalet träffar anordnas med tematiska områden och möjlighet att fördjupa sig mer och reflektera tillsammans.

Forumet modererades av Katarina Barter SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling med inledning av SIQs Vd Susan Ballhausen Bjelke med medverkande;
Lena Schelin, Kustbevakningen
Mattias Tegefjord, Uppsalahem AB
Carina Lundberg Uudelepp, Nynäshamns kommun
Maria Humla, SPV – Statens tjänstepensionsverk
Niklas Hedin, Centiro
Vesna Jovic, Järfälla kommun
Camilla Blomqvist, Göteborgs Stad
Mathias Krümmel
Christina Forsberg, CSN – Centrala studiestödsnämnden
– Jane Ydman, Region Jönköpings län, som tyvärr inte hade möjlighet att medverka denna gång.