Medlemsträffar

2024-10-03: Så kan organisationer utveckla sin förmåga att leda och styra förändringsdrivna processer!

Verksamheters omgivning och krav förändras i allt snabbare takt vilket utmanar det traditionella ledningsarbetet och framförallt den traditionella processledningen. En ökande komplexitet och ett snabbare tempo gör att många verksamheter ställer om till principstyrning, nätverkande och frihet under ansvar. Samtidigt ökar kraven på kontroll på grund av legala krav och ökad globalisering.

Så hur kan organisationen utveckla sin förmåga att leda och styra förändringsdrivna processer?

För att möta de nya behoven initierade SIQ ett forskningsprojekt för utveckling, testning och tillämpning av ett nytt processledningsindex. Projektet bygger vidare på SIQ:s och SQMA:s behovsdrivna forskning om förändringsdriven processledning i samverkan med verksamheter inom fordonsindustrin, energisektorn, medicinteknik samt hälsa- och välfärdstjänster inom regioner och kommuner. Genom det nya insiktsverktyget får verksamheter en kännedom över arbetssätt som kan utvecklas för att öka möta en ökad förändringshastighet med bibehållen kvalitet. SIQ:s forskningsledare Anders Fundin kommer under seminariet att presentera hur verktyget fungerar.

På seminariet får vi även möta Catharina Jonson, Strateg Kvalitet och Process på Göteborg Energi, som berättar om resultatet av arbetet med SIQ processledningsindex på Göteborg Energi och hur det fungerat som ett stöd i att utveckla en förändringsdriven processledning utifrån ett kund- och intressentbehov.

Varmt välkommen med din anmälan!

Kommande tillfällen

Torsdag 3 oktober
09:00 – 10:00