SIQ söker en ny medarbetare till vårt team!

Har du stort intresse för kvalitets- och hållbarhetsfrågor och drivs av att göra din omvärld bättre, då har vi ett uppdrag för dig! SIQ söker en ny medarbetare med uppgifter kring kvalitetsutveckling och innovation med placering i centrala Stockholm.

Kort om SIQ

SIQ - Institutet för Kvalitetsutveckling, instiftat av regeringen, har till uppgift att vara det samlande, pådrivande och resursskapande organet för den nationella utvecklingen inom kvalitetsområdet och därmed även stödja internationellt samarbete. SIQ stimulerar och bidrar till en positiv kvalitetsutveckling i alla delar av det svenska samhället genom att skapa, samla och sprida kunskap för ett långsiktigt och hållbart utvecklingsarbete. Bakom SIQ står Tillväxtverket samt våra medlemsorganisationer från både privat näringsliv och offentlig sektor.

Om tjänsten

Du kommer att vara en medarbetare i ett team med 10-talet kollegor vilka alla drivs av att stödja och vidareutveckla andra organisationer och individer. SIQ finns till för de som vill bli bättre! Du kommer mer specifikt att ansvara för att leda Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola vilken SIQ driver på uppdrag av Skolverket och som syftar till att lyfta kvalitetsarbetet i svensk skola. Du kommer även att ansvara för arbetet med att stödja utveckling kring innovation och då främst driva Quality Innovation Award som syftar till att premiera innovation och utveckling i Sverige men även då med koppling internationellt. I egenskap av medarbetare vid SIQ ingår du i vårt team för att stödja våra medlemsorganisationer och driva nätverk dem emellan. I rollen kommer du att rapportera direkt till VD vid SIQ och tjänsten ställer krav på att du trivs med varierande uppgifter. Du har mycket god förmåga att planera ditt eget arbete samt arbeta i ett bitvis högt tempo ofta i mycket utåtriktade roller.

Vi söker dig som både kan och brinner för hållbart förbättrings- och utvecklingsarbete.
• Du har erfarenhet av operativt och strategiskt förbättrings- och utvecklingsarbete samt att arbeta med innovationsfrågor.
• Du har helst erfarenhet av att arbeta både i privat och offentlig regi.
• Du har en högskoleutbildning inom relevant område.
• Du har en pragmatisk inställning och är lösningsorienterad samt beredd att arbeta både långsiktigt strategiskt och operativt efter dagsaktuella behov.
• Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Du har god kunskap om digitala kanaler/social media och hur man får bästa och mest effektiva spridning av information och kunskap.
• Du kan arbeta självständigt, leda projekt, ta egna initiativ och fatta välgrundade beslut men också samarbeta brett med institutets medlemmar och andra intressenter.
• Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom öppenhet, samverkansförmåga och inre drivkraft.
• Då SIQ är ett forskningsinstitut ser vi att det är meriterande om du har genomgått en forskarutbildning.
• Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Dina arbetsuppgifter

• Ansvara för att driva Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola vilken SIQ driver på uppdrag av Skolverket och som syftar till att lyfta kvalitetsarbetet i svensk skola.
• Samverka och planera den årliga Rikskonferensen Bättre Skola.
• Du kommer även att ansvara för arbetet med att stödja utveckling kring innovation och då främst driva Quality Innovation Award som syftar till att premiera innovation och utveckling i Sverige men även då med koppling internationellt.
• Bidra och stödja medlemsorganisationer genom att leverera SIQs medlemserbjudande/produktutbud.
• Samverka med SIQs internationella partners.
• Bidra till utvecklandet av SIQs medlemserbjudande/produktutbud.

Som person tycker du om att arbeta i projekt. Du är initiativrik med god förmåga att på ett övertygande sätt sprida kvalitets- och innovationsfrågor till omvärlden. Du har förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Du trivs med att arbeta i en öppen och kommunikativ roll i små och stora sammanhang. Du är prestigelös i ditt sätt, öppen för att arbeta på olika nivåer och parallellt med olika uppdrag för olika uppdragsgivare. Du är utåtriktad, lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Du bör både vara självständig och samtidigt ha en god samarbetsförmåga.

Tillträde

Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Placering

Tjänsten är placerad vid vårt kontor på Kungsgatan 26 i Stockholm som vi delar med Svenskt Kvalitetsindex, SKI, och där vi även har en ägarroll. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegorna på SIQ i Göteborg och vid SIQ-SKI i Stockholm. I arbetet ingår en del resande främst inom Sverige men där resandet kan planeras med bra framförhållning.

Ansökan

Vid frågor är du välkommen att kontakta SIQs VD, Mats Deleryd på telefon 070-3463725. Din ansökan skall vara SIQ tillhanda senast den 17 april 2018. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till Mats Deleryd. All information behandlas konfidentiellt.

E-posta Mats Deleryd