Nyheter och events

nyhet

Think tank kring hållbart samhälle

SIQs vd Mats Deleryd ingår i en "think tank" kring utvecklingen till ett hållbart samhälle.

nyhet

Innovation - vägen till framgång

Förra året var Volvo Cars en av tre verksamheter som fick utmärkelsen Quality Innovation Award för PowerPulse, ett nytt unikt turbosystem.

nyhet

SIQs remissyttrande kring Kvalitet i välfärden

SIQ lämnar idag in ett remissyttrande kring Välfärdsutredningens slutbetänkande Kvalitet i välfärden. Vi menar att kvalitet går att mäta och därmed utveckla och hjälper gärna till i det fortsatta arbetet.

event

Träffa SIQ på Kvalitetsmässan i Göteborg den 14-16 november 2017

SIQ är medarrangör till Kvalitetsmässan i Göteborg den 14-16 november. Vi finns på plats både på scenen i olika sammanhang och i vår monter precis intill Kvalitetstorget. Kom gärna och träffa oss!

nyhet

Nystart i sociala medier

Här finns länkarna så att du enkelt kan följa oss i sociala medier!

nyhet

Vi utvecklar SIQs Modell - så går det med arbetet!

En uppdaterad version av SIQs Modell lanseras under senhösten. Här berättar Åsa Rönnbäck på SIQ hur det går med utvecklingsprojektet!

nyhet

EFQM lanserar Global Excellence Index

Nyhet från vår samarbetspartner EFQM: Ny plattform som uppmärksammar framstående organisationer i flera olika sektorer. Läs mer om dessa förebilder!

nyhet

Nu kan du ansöka om Quality Innovation Award 2017 - senast 2 oktober

Har din organisation utvecklat en innovation som tydligt påvisar ökad kvalitet för tex. kunder, medarbetare, leverantörer eller till och med samhället? Visa upp detta och delta i Quality Innovation Award! Ladda ner all information här och skicks in din anmälan senast den 30 september

event

Besök C2 Management – mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet

Vid fyra tillfällen hösten 2017 ger C2 Managements ledare och medarbetare en beskrivning av sin verksamhet utifrån SIQ modellens olika kriterier. Helhetssynen, tillvägagångssättet samt styrkor och förbättringsområden står på agendan.

event

Almedalen 2017: Framtidens samhällsutmaningar

Onsdagen den 5 juli 2017 pratar vi kvalitetsutveckling i Visby! Vi vill bidra i diskussionerna kring hur vi kan skapa en hållbar framtid, hitta innovativa lösningar som stärker konkurrenskraften, en skola för framtidens arbetsmarknad och innovationer i världsklass.

nyhet

H.M. Konungen delar ut Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2016 till mottagaren C2 Management

Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2016 tilldelas C2 Management. Det är 25:e året i rad som SIQ delar ut denna utmärkelse till föredömliga organisationer som långsiktigt och systematiskt utvecklat sitt kvalitets- och förbättringsarbete.

nyhet

Att mäta och utveckla kvalitetskulturen

SIQ och forskningsnätverket SQMA (Swedish Quality Management Academy) presenterar nu sitt senaste forskningsprojekt "Att mäta och utveckla kvalitetskulturen". Läs mer här…

nyhet

SIQ 25 år - Följ med oss på kvalitetsresan - Se filmerna om kvalitet och framtid

SIQ har firat sina första 25 år i kvalitetutvecklingens tjänst. Lyssna på våra talare som bidrog med idéer, fakta och mycket humor för en hållbar framtid. Nu riktar vi kursen mot kommande 25 år - mot år 2040.
Följ med oss på resan!

event

17-18 januari 2017 - Rikskonferensen Bättre Skola i Örebro

Välkommen till Örebro 17-18 januari 2017. SIQ arrangerar årligen Rikskonferensen Bättre Skola - för dig som vill lära dig mer om systematiskt kvalitetsarbete i förskola och skola.

nyhet

Testa Tusenmiljarder!

Tusen miljarder. Så mycket kronor läcker Sveriges företag och organisationer varje år. Detta på grund av att produkter, tjänster och processer inte uppfyller krav och förväntningar. Kostnaderna för kvalitetsbrister kan i vissa fall uppgå till mer än 30 procent av en verksamhets hela omsättning.

nyhet

Kvalitetsmodell för upphandling och uppföljning av äldreomsorg

SIQ och Svenskt Näringsliv har samarbetat i utvecklingen av en kvalitetsmodell för upphandling och uppföljning av äldreomsorg. Läs mer om Rapporten och modellen här